Viime viikko meni Lapissa retkeillessä. Säät suosivat meitä mahtavasti, vaikka jossakin tuli ihmisten kanssa puhetta, että kun niin vähän väliä sataa...niin ei me törmätty sadekeliin ollenkaan! Yksi yö satoi, mutta mitäs se yöllä haittasi. Tunnelmallisesti vaan ropisi mökin kattoon sadepisarat. Muuten kyllä oli kirpakka aurinkoinen syyssää ja ruskakin oli jo alkamassa ja näytti luonnon kauniissa väriloistossaan.

Tämä kuva Palkaskeron kierrokselta, joka me tehtiin heti ekana päivänä, kun vain nopeasti varusteet saatiin kasaan ja tavarat heitettyä mökkiin. Enpä ollut ennen törmännyt niin mahtavaan tuuleen, joka tuolla huipulla oli! Se oli ihan sanoin kuvaamattoman voimakas tuuli, ei kuullut mitään eikä paljon nähnyt, kun vesi lensi silmistä. Aivan upeaa!

Lisäksi retkeilimme Ylläksen maisemissa, mahtava reittimme kulki mm. kuruja pitkin, joka puolella vain kiviä ja korkeita tuntureita, välillä pujahtelimme metsään, jossa solisi raikkaita puroja ja puissa kasvoi naavaa.

Kävimme myös Lapin Helvetissä.

Kiipesimme vielä Aakenuksen (huom. linkin takaa löytyvät kuvat eivät siis omia!) laelle ihastelemaan maisemia ja viimeisenä reissupäivänä vielä katsastimme Levin, sinne tosin mentiin autolla melkein huipulle asti. Ja muutenkin siellä oli ihan eri tunnelmaa, paljon ihmisiä, autoja, kaupallisuutta, kaikki tehty niin viimeisen päälle. Mutta hieno paikka sekin!

 

Tuli kuvattua ihan kohtuullisesti eri paikkoja tuolla reissulla, mutta jostain syystä en nyt saa liitettyä kuin tuon ensimmäisen kuvan. Katsotaan jos myöhemmin laitan omia kuvia Lapista lisää. Mutta linkkien takaa kiinnostuneet voivat lukea ja katsoa tarkemmin, millaista tuolla seudulla on. Omakohtaisen kokemuksen perusteella ainakin mahtavaa!!! :)

Eli hetkeen ei ole nukkekotirintamalle ilmestynyt uutta. Mutta tässä olen suunnitellut joulukalenteria ja vähän aloitellutkin sekä pikkuisen taloa rustannut eteenpäin. Laittelen kuvia, kunhan jotakin kuvattavan arvoista olen saanut aikaiseksi.